504 Plakalı Havuz Isı Eşanjörü
504 Plakalı Havuz Isı Eşanjörü

504 Plakalı Havuz Isı Eşanjörü

Fiyat : $336.67
Toplam Stok Adedi : 60
Stok Miktarı : 10

504 Plakalı Havuz Isı Eşanjörü, Sıcaklıkları farklı (soğuk-sıcak su) iki akışkanın, plakaların yüzeyinde ısı transferi yapmasını sağlayan tesisat ekipmanıdır. Havuz suyu ısıtılması, radyatör ısınma suyu ısıtılması kullanılır.

İlgili Ürünler
Titanyum Plakalı Havuz Eşanjörü Gemaş İthal Serpantinli Eşanjör GEMAŞ Serpantinli Eşanjör AISI 304 Pahlen Aqua Mex Isı Esanjörü Titanyum
:

504 Plakalı Havuz Isı Eşanjörü 

504 Plakalı Havuz Isı Eşanjörü,  AISI 316 L paslanmaz çelik plakalıdır. Sıcaklıkları farklı (soğuk-sıcak su) iki akışkanın, plakaların yüzeyinde ısı transferi yapmasını sağlayan tesisat ekipmanıdır. Havuz Eşanjörü kullanımı; havuz suyu ısıtılması, radyatör ısınma suyu ısıtılması gibi bir çok alanda kullanılır.

- Az yer kaplar, verimli ve ekonomiktir. 

- Tıkanma ve kirlenme durumlarında kolaylıkla temizlenir.

- Kapasite arttırmak gerektiğinde yeni plakalar ilave edilebilir. 

- Ömrünü tamamlamış plakalar yenileriyle kolaylıkla değiştirilebilir.

- Verimli olduklarından fiyatları ucuzdur. 

Sistemde kullanılan akışkan miktarı az olduğundan kullanılan pompa ve donanımlar da düşük kapasitedir. Dolayısıyla sistemin çalışmasında daha az enerji bedeli ödenir. Contaların dışında kalan alan, içinde kalan alana göre çok küçük olduğundan istenmeyen ısı kayıpları çok azdır.

Seçenekleri mevcuttur;

45.000 kcal

60.000 kcal

75.000 kcal

120.000 kcal

135.000 kcal

150.000 kcal

Ürünlerimiz hakkında bilgi almak için bizi arayabilirsiniz.

 

Bakım ve Montaj

Plakalı ısı eşanjörlerinde ne kadar önlem alınırsa alınsın belirli bir kullanım süresi sonunda kireçlenme, kum çakıl gibi tortu parçaları ve çeşitli organik maddelerle içleri dolar.

Akışkanın geçişi zorlaşır ve basınç kayıpları artar. Isı değişim plakaları üzerine yapışan bu maddeler ısı iletim katsayısının ve basıncın düşmesine neden olur. Dolayısıyla başlangıçta hesaplanan değerlerin elde edilmesi mümkün olmaz.

Plakalı ısı eşanjörlerinde gerekli bakım ve temizlik işlemlerinin yapılmasıyla ilk hesaplanan değerlere tekrar ulaşmak mümkündür. Bunun için yapılacak işlemler aşağıda sıralanmıştır.

– Eşanjörlerin giriş ve çıkışlarındaki vanalar kapatılarak eşanjör sökülür.

– Sökme işleminden önce herhangi bir kazaya neden olmamak için sıcaklığın düşmesi beklenir.

– Eşanjöre ters yönden basınçlı su veya temizleme sıvısı verilerek eşanjör içindeki istenmeyen yabancı maddeler temizlenir.

– Bu işlem yeterli olmadığından bağlantı saplamaları sökülerek plakalar ayrılır. Ayrılan plakalar üzerinde biriken tortu ve kireç yumuşak bir fırça ile temizlenir. Bu işlemden önce gerekli ise ısı değişim plakaları çeşitli temizlik maddeleri içinde bekletilerek biriken maddelerin fırça ile uzaklaştırılması kolaylaştırılabilir.

– Eşanjörün tekrar toplanmasından önce ısı değişim plakaları ve contaların temiz ve hasarsız olduğu kontrol edilmelidir.

– Hasarlı ve ömrünü doldurmuş conta ve ısı değişim plakaları yenileri ile değiştirilmelidir.

– Bağlantı saplamaları sıkılmaya başlamadan önce ısı değişim plakaların ve contalarının düzgün yerleşip yerleşmediğine ve paralelliğine dikkat edilmelidir.

– Bağlantı saplamaları gelişi güzel bir şekilde sıkılmamalı, sıkma işlemi dengeli bir şekilde kademeler halinde uygun sıkma ölçüsüne kadar yapılmalıdır.

– Ölçüsüne getirilen eşanjörde sızdırmazlık sağlanmamışsa sonuç elde edilinceye kadar sıkılmaya devam edilmelidir.

– Sıkma işlemi bittiğinde ısı plakalarının görünümü bal peteği biçiminde olacaktır.

 

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 

Plakalı ısı eşanjörlerinin kullanımında dikkat edilmesi gereken başlıca konular şöyle sıralanabilir;

 - Plaka eşanjörler, taşıma ve montaj sırasında darbe ve çarpmalara karşı korunmalıdır. Aksi taktirde plakalar üzerindeki contalar yer değiştirebilir. Bu takdirde de montajı yapılıp düzgün bir şekilde montajının tekrar yapılması gereklidir.

- Eşanjörler tercihen kapalı ve kuru alanlara konmalıdır. 

- Eşanjörlerin kolaylıkla sökülüp takılabilmesi için giriş ve çıkış ağızlarına mutlaka vana konulmalıdır. 

- Tesisat sisteminde oluşacak ani basınç dalgalanmalarını önleyecek elamanlar konulmalıdır. (genleşme deposu, su akümülatörü gibi tesisat elemanları)

- Eşanjörlerin kısa zamanda tıkanmasını önlemek için giriş kısmına pislik tutucu filtre konmalıdır. 

- Eşanjöre belirlenen basıncın üzürinde yük gelmemesi için önlem alınmalı, boru tesisatı esnemeyecek sağlamlıkta döşenmelidir.

- Eşanjörler taşınırken giriş - çıkış yerlerinden tutulmamalıdır. 

- Bağlantı işlemi tamamlandıktan sonra eşanjörler düz zemine monte edilmelidir. 

- Kireçlenme boru içindeki ısı iletimini ve akışkanın akışını engellediğinden sert sular kullanılmamalıdır. Kullanma mecburiyeti varsa yumuşatılmalıdır. 

- Tesisatta kullanılan akışkanın olabildiğince temiz ve tortusuz olmasına dikkat edilmelidir. Kireçlenme boru içindeki ısı iletimini ve akışkanın akışını engellediğinden sert sular kullanılmamalıdır. Kullanma mecburiyeti varsa yumuşatılmalıdır. 

- Plakalı eşanjörler etiketlerinde belirtilen sıcaklık ve basıç değerleri üzerinde çalıştırılmamalıdır. 

- İlk işleme alma sırasında veya eşanjörün doldurulması sırasında içinde birikecek havanın alınabilmesi için hava purjörü kullanılmalıdır.

- Eşanjörün montajını, bakımını yapabilmek veya yeni plake eklamak için gerekli montaj alanı bırakılmalıdır. 

- Montaj sırasında eşanjörün ağırlığının tesisat üzerine gelmemesi için gerekli konsol ve askı sistemleri yapılmalıdır


cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR